Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@18:58:35 GMT

دفن زباله، بلیه زمین، اب و هوای مازندران

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۳۲۳۶

دفن زباله، بلیه زمین، اب و هوای مازندران

به گزارش خبرنگار ایرنا، آژیر خطر معضل جمع آوری و چگونگی دفع زباله در مازندران ۲ دهه پیش به صدا درآمد، اگرچه با گذشت این مدت کارهایی صورت گفته است اما هنوز عمده تولید روزانه سه هزارو ۱۰۰ تن زباله استان در مناطق جنگلی یا کنار رودخانه‌ها انبار می‌شود.
مشکل زباله در مازندران این روزها از بلای جان طبیعت فراتر رفته و تبدیل به بلای جان ساکنان این استان شده‌است، طبق آمار همچنان میلیون ها تن زباله در گوشه و کنار مناطق ساحلی و جنگلی مازندران رها شده و با گذشت زمان شیرابه این حجم زباله وارد رودخانه ها و از آنجا وارد زمین‌ها و محصولات کشاورزی و دریا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان منابع طبیعی از جنگل‌های شمال بویژه استان مازندران به عنوان ریه تنفسی کشور یاد می کنند و بر این نکته تاکید دارند که برای خروج از معضل دفع زباله‌ها در جنگل های شمال باید برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.
بنا بر آمار آب و فاضلاب مازندران، بیش از ۹۰ درصد آب مازندران از سفره های زیرزمینی تامین می شود و این سفره ها از آب باران و رودخانه تغذیه می شوند و اگر به نحوه دفع شیرابه های زباله ها توجه نشود، بحران بهداشتی ناشی از زباله ها دامنگیر تمامی جمعیت استان و کشور خواهد شد.
حجت الاسلام محمد صادق اکبری عصر روز چهارشنبه در آئین گرامیداشت روز محیط بان مازندران افزود: همه باید در جلوگیری از تخریب محیط زیست مازندران مشارکت کنیم.

وی با بیان اینکه حاکمیت باید در مقوله حفاظت محیط زیست مازندران با جدیت، حساسیت و به صورت گسترده وارد شود، ادامه داد: فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی در مازندران باید متناسب با شرایط محیط زیست باشد.

رئیس کل دادگستری مازندران گفت که برخی ها سودجویانه سراغ محیط زیست مازندران می روند و عرصه های طبیعی به ویژه جنگل، مرتع، سواحل و زمین های حاصلخیز کشاورزی را دست خوش تصرف غیر قانونی قرار می دهند.

وی با اشاره به اینکه در حالی که درختکاری و حفاظت از درخت ارزش و پاداش اخروی دارد، قاچاق چوب جنگلی در استان بیداد می کند، گفت: ماموریت محیط بانان مازندران سخت و مشقت بار است، اما بدانید دستگاه قضایی تمام قد در خدمت شما است.

اکبری تصریح کرد: دستگاه قضایی شما محیط بانان را در برابر متصرفان حفاظت می کند، پس تحت تاثیر نفوذ کننده ها قرار نگیرید و زد و بند بر شما موثر واقع نشود و ماموریت خود را بر اساس مقررات و قوانین انجام بدهید، یقین کنید ما پشتیبان شما هستیم.

همزمان با گرامیداشت روز ملی محیط‌بان، ۱۳ نفر از محیط‌بانان نمونه مازندران عصر امروز چهارشنبه با حضور رییس کل دادگستری مازندران و معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی منابع طبیعی تشکیل می دهد.

//1899/۶۹۹۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۳۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر